Som overskriften røber, så har jeg lavet ketchup - og jeg må sige: den smager af Beauvais :-)
Men god er den nu engang. Her er et billede:
Dårlig kvali :-S
OPSKRIFT(Af James Price, "Det smager bedre, når man laver det selv!"):
- 500 g tomater på stilk
- 2 æbler – syrlige
- 150 g løg
- 1 peberfrugt
- 1 dåse flåede tomater
- 17 g salt
- Peber
- 80 g rørsukker
- ½ dl æbleeddike
- Kanel
- Nellike – stødt
Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Hak eller pulsblend alt.
Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under låg.
Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse. Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden.
Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk.
Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs.
Smag til!
Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.
Sommerknus B-)
- Amalie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar