Sider

torsdag den 9. august 2012

KETCHUP YUMMI YUMMI!

Hejsa!

Som overskriften røber, så har jeg lavet ketchup - og jeg må sige: den smager af Beauvais :-)
Men god er den nu engang. Her er et billede:

Dårlig kvali :-S

Sådan laver du ketchup
OPSKRIFT(Af James Price, "Det smager bedre, når man laver det selv!"):
  • 500 g tomater på stilk
  • 2 æbler – syrlige
  • 150 g løg
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse flåede tomater
  • 17 g salt
  • Peber
  • 80 g rørsukker
  • ½ dl æbleeddike
  • Kanel
  • Nellike – stødt

Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Hak eller pulsblend alt. 

Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under låg. 

Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse. Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden. 

Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk. 

Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs. 
Smag til! 

Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.


Sommerknus B-)
- Amalie




Ingen kommentarer:

Send en kommentar